4 Seizoenen Band

Het hele jaar door veilig op weg met de 4 Seizoenenband.

De All season band ook wel 4-seizoenenband genoemd, is een compromis tussen een zomer- en winterband. Dankzij de profielopbouw en de materiaalsamenstelling past de All season band zich gemakkelijk aan de temperatuur en de omstandigheden van het wegoppervlak aan. Omdat deze allround band beschikt over belangrijke kenmerken van zowel de zomer- als de winterband, is zij het hele jaar door geschikt onder Nederlandse weersomstandigheden. Ideaal bij wisselvallig weer.

U kent het wel: u wordt 's ochtends wakker, kijkt naar buiten en ziet een witte wereld. Prachtig, alleen jammer dat u nog niet aan uw bandenwissel was toegekomen. De 4 Seizoenenband is hiervoor dé oplossing. Deze banden geven u zowel bij lage als hoge temperaturen voldoende grip. Een prima keuze voor het wisselvallige Nederlandse klimaat dus. Bijkomend voordeel: u hoeft niet van zomer- naar winterbanden te wisselen en vice versa!

Winter: 4 Seizoenenband of Winterband 

Gaat u op wintersport? Dan beveelt Bandenreus.nl winterbanden aan.
Niet alle 4 Seizoenenbanden zijn wettelijk goedgekeurd als winterband in landen waar een winterbandenplicht geldt. Op deze lijst is te zien in welke landen het verplicht is om met winterbanden te rijden of het inbezit te hebben van sneeuwkettingen zodat deze indien nodig op de aangedreven wielen kunnen worden gelegd. Daarnaast zijn 4-seizoenenbanden niet geschikt om een besneeuwde bergpas mee op en af te rijden.

Gaat u niet op wintersport, maar bent u wel afhankelijk van uw auto? Dan beveelt Bandenreus.nl winterbanden aan.

Een 4 Seizoenenband kan niet tippen aan een volwaardige winterband. Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw medeweggebruikers kunt u daarom het beste voor winterbanden kiezen als u 's winters afhankelijk bent van uw auto omdat deze veel meer grip geven op besneeuwde en gladde weggedeeltes dan een zomerband.


Rijdt u alleen in Nederland en bent u niet afhankelijk van uw auto? Dan is een 4 Seizoenenband een goed alternatief.
Aan een volwaardige winterband kan de 4-seizoenenband niet tippen, maar met een 4 Seizoenenband heeft u aanzienlijk betere rijprestaties bij winterse weersomstandigheden dan met zomerbanden.

Neem contact met ons op voor de scherpste prijzen.