Winterbanden

De keuze voor de juiste banden set is erg belangrijk, tegenwoordig zijn er winterbanden in alle soorten en maten.
Bandenreus.nl helpt jou bij je keuze. Zoek je huidige bandenmaat op en vul deze in bij het contactformulier. Je vult de breedte, hoogte, velgmaat(inch), snelheidsindex en het draagvermogen in en verstuur de aanvraag en u krijgt in korte tijd een scherpe offerte toegestuurd.

Fotolia 63215200 SWij leveren ook een zeer goede huismerkband van het merk Novex deze band komt zeer goed uit verschillende testen en wordt door autocoureur Tim Coronel aangeprezen om zijn goede eigenschappen, dus neem contact met ons op voor deze voordelige huismerkband. Maar wist u ook dat je winterbanden eigenlijk moet vervangen als de profieldiepte onder de 4 mm komt, want onder de 4 mm kunnen de banden de sneeuw niet goed meer verwerken en raakt u alsnog een groot deel van de belangrijke grip kwijt die in de wintermaanden zo belangrijk is, en ook als de banden meer als 3 jaar oud zijn verliezen ze een groot deel van hun flexibiliteit, wat juist een belangrijk detail is bij een winterband, omdat als een winterband door veroudering stugger wordt, deze zijn zo belangrijke eigenschappen verliest, dus minder als 4 mm en ouder als 3 jaar kom gelijk langs voor een scherpe offerte.

Fotolia 67586035 MIn de vele wintersportlanden is het zelfs verplicht om met winterbanden te rijden, kijk hier om te zien in welke landen dit verplicht is en u kunt zo ook zien in welke landen de sneeuwkettingen verplicht zijn om bij te hebben en te gebruiken. Als bij een ongeval blijkt dat u geen winterbanden heeft in deze landen, bent u altijd schuldig aan het ongeval, ook als het niet uw schuld is, en u kunt ook nog een pittige boete tegemoet zien. Dus neem dit risico niet en ga veilig op weg met de winterbanden die we voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Bandenreus.nl levert ze allemaal en kunnen in zeer korte tijd worden uitgeleverd. Enkele door ons geadviseerde banden merken zijn: Michelin, Continental, Dunlop, Pirelli, Vredestein, Bridgestone, Goodyear, Yokohama en ons huismerk Novex. Door te kiezen voor een bekender banden merk weet je zeker dat het goed zit met uw aankoop.

Hieronder staat een filmpje over het verschil tussen zomer en winterbanden, en over alle feiten en gebruik van winterbanden die niet alleen veiliger zijn bij het rijden over besneeuwde weggedeeltes.

De bekendere merken zijn kwalitatief beter, zo zijn de banden stiller en gaan deze langer mee waardoor je er langer van kunt genieten en veilig rijdt en zijn dus per kilometer ook voordeliger.

Bespaar niet op kwaliteit en kies voor service van Bandenreus.nl
Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Maar wat is het verschil tussen een winterband en zomerband? De samenstelling van het rubber voor de winterbanden is speciaal aangepast aan de koude weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt het rubber van de band harder. Door de speciale rubber samenstelling van de winterbanden blijven deze flexibel tijdens de koude dagen.
Dit resulteert vervolgens in betere grip, comfortabeler rijgedrag en optimale veiligheid voor zowel uw als uw mede weggebruikers. Daarnaast is het profiel anders opgebouwd dan die van een zomerband. Het profiel van de winterband is voorzien van speciale lamellen, deze zorgen ervoor dat tijdens het rollen van de band het profiel lichtelijk vervormt waardoor de sneeuw loskomt uit het profiel en schoon is voor de volgende ronde. Echte winterbanden zijn te herkennen aan het berg symbool met het ijskristal wat te vinden is op de zijkant van de autoband. Soms kan er tevens de aanduiding M+S op staan, dit staat voor Modder+Sneeuw.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een scherpe offerte.