Zomerbanden

Zomerbanden - goede grip gegarandeerd!

Tussen april en oktober zijn zomerbanden de beste keus voor uw auto.
dunlop spsport01 001De juiste samenstelling voor de zomer.
Deze autobanden hebben een rubber samenstelling die stugger is in vergelijking met winterbanden, vooral bij warmere temperaturen. Vandaar dat rolweerstand en slijtage lager zijn, wat weer bijdraagt aan het rijcomfort, lager brandstofverbruik en lagere geluidsniveaus.

Daarnaast scoren zomerbanden beter als het gaat om kilometers en stuurstabiliteit. Een ander voordeel van zomerbanden is verminderen van brandstofverbruik.

Zomerbanden worden ontwikkeld voor de unieke weersomstandigheden tijdens de zomermaanden. Deze banden zijn ontwikkeld om perfect te presteren op natte en droge weggedeelte en bij hogere temperaturen Alle informatie over een specifieke zomerband is te vinden op de wang: zoals velgdiameter, bandhoogte en breedte, bij een prijsaanvraag geeft u deze waardes door en wij kunnen een betere prijsindicatie geven, weet u niet wat hier wordt bedoelt dan hebben we aan het merk, type en bouwjaar van uw auto ook voldoende.

Profieldiepte voor veiligheid.

Nieuwe zomerbanden hebben een profieldiepte van 8 mm, elke lagere diepte vermindert de grip op nat wegdek. De minimale wettelijke diepte in Nederland is 1,6 mm over de gehele omtrek van de band.

Wij van Bandenreus.nl adviseren om uw banden te vervangen bij een diepte van 2 mm voor meer veiligheid, comfort en plezier. Een profieldiepte die te laag is verhoogt het risico op aquaplaning aanzienlijk, en verhoogt de remafstand en bij een controle door de politie krijgt u ook een bekeuring als de profieldiepte lager is dan de wettelijke 1,6 mm, dus neem geen risico en maak gelijk een afspraak voor de voordelige keuze met onze autobanden.
Dus voor meer veiligheid van uw zelf en voor uw medeweggebruikers hebben we de beste keus voor uw op voorraad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier.